Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Piernik Mojego Dzieciństwa

2022-11-22

Piernik Mojego Dzieciństwa (blacha 60x40)

 

2 000 g  Piernik Seltre

900  g  Jaja

800  g  Olej

400  g  Woda

Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto wylać na 2 blachy 60x40. 
Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 18 min.

 

1 200 g  Krem Mleczny Smarowny Bellaria

600  g  Margaryna

Margarynę napowietrzyć i połączyć z kremem. Krem rozprowadzić na blat piernikowy i przykryć drugim.

 

1 200 Nadzienie Czarna Porzeczka

300  g  Galaretka Pomarańczowa

350  g  Woda  ( 95 0C )

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z nadzieniem i wyłożyć na blat piernikowy. Schłodzić.

 

400 g  Czekolada

250  g  Śmietanka

10  g  Żelatyna

50  g  Woda

Żelatynę namoczyć w wodzie. Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietance, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.
Schłodzić i udekorować wierzch ciasta.  

 

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202