Piernik Mojego Dzieciństwa (blacha 60x40)
2 000 g Piernik Seltre
900 g Jaja
800 g Olej
400 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto wylać na 2 blachy 60x40.
Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 18 min.
1 200 g Krem Mleczny Smarowny Bellaria
600 g Margaryna
Margarynę napowietrzyć i połączyć z kremem. Krem rozprowadzić na blat piernikowy i przykryć drugim.
1 200 Nadzienie Czarna Porzeczka
300 g Galaretka Pomarańczowa
350 g Woda ( 95 0C )
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, połączyć z nadzieniem i wyłożyć na blat piernikowy. Schłodzić.
400 g Czekolada
250 g Śmietanka
10 g Żelatyna
50 g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie. Czekoladę rozpuścić w gorącej śmietance, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.
Schłodzić i udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202