Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

TECHNOLOG POLECA - TRUFLOWE Z GRUSZKĄ

2021-04-22

TRUFLOWE  Z  GRUSZKĄ  /BLACHA 60X40/

 

1 500 g  Ciasto Truflowe  SELTRE

750  g  Jaja

750  g  Olej

113  g  Woda

Składniki zamieszać razem na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto wylać  na 2 blachy 60x40.  Wypiekać w temp. 180 0C.  Czas pieczenia ok. 20 min.

 

2 000 g  Nadzienie gruszkowe

500  g  Galaretka

500  g  Woda

Galaretkę wymieszać z gorącą wodą i połączyć z Nadzieniem gruszkowym. Rozprowadzić na blat truflowy. Przykryć drugim blatem.

 

1 000 g  Śmietanka

200  g  Stabilizator Gruszkowy

250  g  Woda

Stabilizator połączyć z wodą. Delikatnie zamieszać z ubitą śmietanką i rozprowadzić na blat truflowy, schłodzić.

 

700 g  Żel neutralny

120  g  Stabilizator gruszkowy

Żel wymieszać ze stabilizatorem i udekorować wierzch ciasta.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202