Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

KALENDARZ WYDARZEŃ
Październik 2018

Relacje ze szkoleń

Słodkie propozycje Jabexu na wiosnę.

14.05.2014

Spotkanie z firmą Jabex obfitowało w wiele cukierniczych hitów, wykonanych z użyciem markowych produktów. Na stole pojawiły się ciaso...

Czytaj dalej
Wszystkim naszym Gościom oraz firmom współpracującym dziękujemy za wyjątkowe spotkanie, inaugurujące sezon lodziarski 2014! Przedstawiamy relację z dnia spędzonego z Państwem

07.04.2014

Rozpoczęcie nowego sezonu przyniosło jak zawsze świeże propozycje dla lodziarskich smakoszy. Firma PreGel przygotowała dla naszych Gości prezentację...

Czytaj dalej
Inwestujemy w młodzież - warsztaty dla młodych adeptów cukiernictwa

02.12.2013

Kolejny już raz mieliśmy przyjemność gościć w naszej siedzibie uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym...

Czytaj dalej
Letnie propozycje ciast z owocami. Torty weselne dekorowane żelami.

04.06.2013

Podczas warsztatów pod kierunkiem firmy Bakels zaprezentowano szerokie możliwości żeli dekoracyjnych do pisania i pokrywania ciast oraz mas truflowych....

Czytaj dalej
Możliwości dekoracyjne czekolady i masy cukrowej; styl angielski.

22.05.2013

Spotkania dedykowane czekoladzie oraz dekoracjom z masy cukrowej cieszą się szczególnym zainteresowaniem naszych Klientów. Na ostatnim...

Czytaj dalej
Wiosenne inspiracje firmy Komplet.

07.05.2013

Nowoczesne cukiernictwo to nie tylko jakość i wyjątkowy smak, ale również efektowny design, o czym przekonali nas technolodzy firmy Komplet....

Czytaj dalej
Zgrany duet - klasyczne smaki w nowym wydaniu.

17.04.2013

Warsztaty w towarzystwie firm Martin Braun i Grados pokazały, jaka siła drzemie w połączeniu doświadczenia oraz dobrej jakości produktów dwóch...

Czytaj dalej
Świąteczne słodkości z firmą CSM.

21.03.2013

Warsztaty pod kierunkiem technologów firmy CSM dostarczyły naszym Klientom nowych pomysłów na doskonałe wypieki nie tylko na świąteczny...

Czytaj dalej
Bajeczne smaki produktów PreGel - nowości na sezon 2013.

03.03.2013

Sezon lodziarski rozpoczęliśmy na dobre spotkaniem z firmą  PreGel Polska, która zaprezentowała nam swoje nowości tuż po imprezie Expo...

Czytaj dalej
Technologia i smak - propozycje lodziarskie od firmy AKO.

31.01.2013

Nasze ostatnie spotkanie z Klientami poświęcone było tematyce lodziarskiej. Zaproszonym Gościom przybliżono charakterystykę maszyn ICEdream do produkcji...

Czytaj dalej
Owocowe inspiracje z firmą CSM

20.11.2012

Spotkanie z firmą CSM poświęcone było nowym produktom o smakowym i dekoracyjnym charakterze. Prezentowano owocowe nadzienia termostabilne , używając...

Czytaj dalej
Aromatyczne słodkości nie tylko na jesień

05.11.2012

Wyjątkowe spotkanie z firmą Bielmar Sp. z o.o. poprowadził Piotr Gierula – doświadczony cukiernik, który swoją pasję realizuje w słynnej...

Czytaj dalej
Letnie inspiracje – sezon 2012

11.07.2012

Warsztaty pod kierunkiem Wojciecha Laśkiewicza – technologa firmy Martin Braun - miały za zadanie zachęcić naszych Gości do zabawy z letnimi...

Czytaj dalej
Wyrafinowane desery na specjalne okazje

29.05.2012

Warsztaty z firmą Master Martini oraz firmą Modecor zaowocowały wykonaniem dwóch efektownych deserów - "Truskawki w czekoladzie" oraz...

Czytaj dalej
Wspieramy młodzież w trosce o przyszłość naszej branży

15.05.2012

Celem firmy BMS-G, obok dbania o jakość i rozwój branży cukierniczej i piekarskiej, jest odpowiedzialne kształtowanie jej przyszłości. Najlepszym...

Czytaj dalej
Dekoracje tortów z zastosowaniem mas cukrowych - styl angielski

08.05.2012

Szkolenie o tematyce stylu angielskiego należą do najbardziej inspirujących naszych Gości. Spotkanie z firmą Bakles okazało się bardzo owocne -...

Czytaj dalej
Wypieki cukiernicze na komunie i nie tylko

17.04.2012

Szkolenie pod okiem technologów firmy Komplet pozwoliło uczestnikom skosztować znakomitego sernika w orzechowej otoczce. Połączenie Ciasta Serowego...

Czytaj dalej
Świąteczne nowości CSM

20.03.2012

Spotkanie z firmą CSM miało na celu zapoznanie naszych Gości z gotowymi masami cukierniczymi i szerokimi możliwościami ich zastosowania. Zaprezentowano...

Czytaj dalej
Nowości lodziarskie PreGel na sezon 2012

07.02.2012

7 lutego wraz z firmą PREGEL POLSKA Sp. z o.o. oraz zaproszonymi Gośćmi zainaugurowaliśmy tegoroczny sezon lodziarski. Towarzyszyły nam także Wytwórnia...

Czytaj dalej
Święta juz blisko - propozycje firmy Komplet

22.11.2011

Tematem przedświątecznego spotkania z firmą Komplet były wariacje na temat produktów najlepiej oddających atmosferę Świąt. Mieszanka do...

Czytaj dalej
Deserówka na co dzień i od święta

25.10.2011

Ciastka Amerycanery na bazie Babki Twarogowej i mieszanki ChocoBake były główną atrakcją pokazu firmy CSM. Zaprezentowano także Krem Extra...

Czytaj dalej
Credin rozgrzewa na słodko

18.10.2011

Spotkanie z firmą Credin miało na celu dostarczenie naszym Gościom świątecznych inspiracji. Moc rozgrzewających smaków zaprezentowały: piernik...

Czytaj dalej
Martin Braun

04.10.2011

Podczas warsztatów Wojciech Laśkiewicz – technolog firmy Martin Braun – przedstawił zaproszonym Klientom nowe spojrzenie na wykorzystanie...

Czytaj dalej
Znakomite słodkości

20.09.2011

Spotkanie z firmą AKO było okazją do zaprezentowania naszym klientom rodzimych produktów z branży cukierniczej. Jednym z punktów programu...

Czytaj dalej
Z chlebem do pracy

30.08.2011

Po wakacyjnej przerwie zainaugurowaliśmy jesienną edycję warsztatów i szkoleń. Firma CSM Polska przygotowała nowości z oferty piekarniczej....

Czytaj dalej
Letnie, lekkie ciasta

14.06.2011

Spotkanie przedstawicieli firmy Credin z Klientami miało charakter warsztatów praktycznych połączonych z prezentacją nowości marki - kremu...

Czytaj dalej
Letnie inspiracje z Martin Braun

07.06.2011

Tematem szkolenia były doskonałe na sezon letni serniki na zimno, dekorowane przez Uczestników przy użyciu kolorowych żeli i świeżych owoców....

Czytaj dalej
Ciasta deserowe na wesela i nie tylko

31.05.2011

Atrakcją spotkania naszych Klientów z firmą Komplet były znakomite ciasta wykonane z zastosowaniem produktów firmy. Z kostką bananowo...

Czytaj dalej
Wiosna z Master Martini

24.05.2011

Na warsztaty przygotowano dwie receptury wiosenno - majowe. Pierwszą był torcik Andaluzja, wykonany na blatach Camargo, z delikatnym musem alkoholowym...

Czytaj dalej
Grillowanie z CSM

17.05.2011

Podczas wyjątkowego szkolenia piekarniczego Uczestnicy brali udział w wypiekaniu pizzy, bułek i bagietek na bazie mieszanki Pane Luciane, stworzonej...

Czytaj dalej
Styl angielski w tartach komunijnych i weselnych

27.04.2011

Niezwykle inspirujące szkolenie, którego tematyką był styl angielski - cukiernicza metoda zdobienia tortów z użyciem masy cukrowej oraz...

Czytaj dalej
Prezentacja dekoracji na bazie produktów CSM Polska

12.04.2010

Szkolenie dało Uczestnikom szansę na zapoznanie się z dekoracyjnymi możliwościami nowoczesnych cukierniczych żeli zdobiących oraz czekolady. Zaprezentowano...

Czytaj dalej

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202