Relacje ze szkoleń

Słodkie propozycje Jabexu na wiosnę.
Spotkanie z firmą Jabex obfitowało w wiele cukierniczych hitów, wykonanych z użyciem markowych produktów. Na stole pojawiły się ciaso...
czytaj dalej
Wszystkim naszym Gościom oraz firmom współpracującym dziękujemy za wyjątkowe spotkanie, inaugurujące sezon lodziarski 2014! Przedstawiamy relację z dnia spędzonego z Państwem
Rozpoczęcie nowego sezonu przyniosło jak zawsze świeże propozycje dla lodziarskich smakoszy. Firma PreGel przygotowała dla naszych Gości prezentację...
czytaj dalej
Inwestujemy w młodzież - warsztaty dla młodych adeptów cukiernictwaInwestujemy w młodzież - warsztaty dla młodych adeptów cukiernictwa
Kolejny już raz mieliśmy przyjemność gościć w naszej siedzibie uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym...
czytaj dalej
Letnie propozycje ciast z owocami. Torty weselne dekorowane żelami.Letnie propozycje ciast z owocami. Torty weselne dekorowane żelami.
Podczas warsztatów pod kierunkiem firmy Bakels zaprezentowano szerokie możliwości żeli dekoracyjnych do pisania i pokrywania ciast oraz mas truflowych....
czytaj dalej
Możliwości dekoracyjne czekolady i masy cukrowej; styl angielski.Możliwości dekoracyjne czekolady i masy cukrowej; styl angielski.
Spotkania dedykowane czekoladzie oraz dekoracjom z masy cukrowej cieszą się szczególnym zainteresowaniem naszych Klientów. Na ostatnim...
czytaj dalej
Wiosenne inspiracje firmy Komplet.Wiosenne inspiracje firmy Komplet.
Nowoczesne cukiernictwo to nie tylko jakość i wyjątkowy smak, ale również efektowny design, o czym przekonali nas technolodzy firmy Komplet....
czytaj dalej
Zgrany duet - klasyczne smaki w nowym wydaniu.Zgrany duet - klasyczne smaki w nowym wydaniu.
Warsztaty w towarzystwie firm Martin Braun i Grados pokazały, jaka siła drzemie w połączeniu doświadczenia oraz dobrej jakości produktów dwóch...
czytaj dalej
Świąteczne słodkości z firmą CSM.Świąteczne słodkości z firmą CSM.
Warsztaty pod kierunkiem technologów firmy CSM dostarczyły naszym Klientom nowych pomysłów na doskonałe wypieki nie tylko na świąteczny...
czytaj dalej
Bajeczne smaki produktów PreGel - nowości na sezon 2013.Bajeczne smaki produktów PreGel - nowości na sezon 2013.
Sezon lodziarski rozpoczęliśmy na dobre spotkaniem z firmą  PreGel Polska, która zaprezentowała nam swoje nowości tuż po imprezie Expo...
czytaj dalej
Technologia i smak - propozycje lodziarskie od firmy AKO.Technologia i smak - propozycje lodziarskie od firmy AKO.
Nasze ostatnie spotkanie z Klientami poświęcone było tematyce lodziarskiej. Zaproszonym Gościom przybliżono charakterystykę maszyn ICEdream do produkcji...
czytaj dalej
Owocowe inspiracje z firmą CSMOwocowe inspiracje z firmą CSM
Spotkanie z firmą CSM poświęcone było nowym produktom o smakowym i dekoracyjnym charakterze. Prezentowano owocowe nadzienia termostabilne , używając...
czytaj dalej
Aromatyczne słodkości nie tylko na jesieńAromatyczne słodkości nie tylko na jesień
Wyjątkowe spotkanie z firmą Bielmar Sp. z o.o. poprowadził Piotr Gierula – doświadczony cukiernik, który swoją pasję realizuje w słynnej...
czytaj dalej
Letnie inspiracje – sezon 2012Letnie inspiracje – sezon 2012
Warsztaty pod kierunkiem Wojciecha Laśkiewicza – technologa firmy Martin Braun - miały za zadanie zachęcić naszych Gości do zabawy z letnimi...
czytaj dalej
Wyrafinowane desery na specjalne okazjeWyrafinowane desery na specjalne okazje
Warsztaty z firmą Master Martini oraz firmą Modecor zaowocowały wykonaniem dwóch efektownych deserów - "Truskawki w czekoladzie" oraz...
czytaj dalej
Wspieramy młodzież w trosce o przyszłość naszej branżyWspieramy młodzież w trosce o przyszłość naszej branży
Celem firmy BMS-G, obok dbania o jakość i rozwój branży cukierniczej i piekarskiej, jest odpowiedzialne kształtowanie jej przyszłości. Najlepszym...
czytaj dalej
Dekoracje tortów z zastosowaniem mas cukrowych - styl angielskiDekoracje tortów z zastosowaniem mas cukrowych - styl angielski
Szkolenie o tematyce stylu angielskiego należą do najbardziej inspirujących naszych Gości. Spotkanie z firmą Bakles okazało się bardzo owocne -...
czytaj dalej
Wypieki cukiernicze na komunie i nie tylkoWypieki cukiernicze na komunie i nie tylko
Szkolenie pod okiem technologów firmy Komplet pozwoliło uczestnikom skosztować znakomitego sernika w orzechowej otoczce. Połączenie Ciasta Serowego...
czytaj dalej
Świąteczne nowości CSMŚwiąteczne nowości CSM
Spotkanie z firmą CSM miało na celu zapoznanie naszych Gości z gotowymi masami cukierniczymi i szerokimi możliwościami ich zastosowania. Zaprezentowano...
czytaj dalej
Nowości lodziarskie PreGel na sezon 2012Nowości lodziarskie PreGel na sezon 2012
7 lutego wraz z firmą PREGEL POLSKA Sp. z o.o. oraz zaproszonymi Gośćmi zainaugurowaliśmy tegoroczny sezon lodziarski. Towarzyszyły nam także Wytwórnia...
czytaj dalej
Święta juz blisko - propozycje firmy KompletŚwięta juz blisko - propozycje firmy Komplet
Tematem przedświątecznego spotkania z firmą Komplet były wariacje na temat produktów najlepiej oddających atmosferę Świąt. Mieszanka do...
czytaj dalej
Deserówka na co dzień i od świętaDeserówka na co dzień i od święta
Ciastka Amerycanery na bazie Babki Twarogowej i mieszanki ChocoBake były główną atrakcją pokazu firmy CSM. Zaprezentowano także Krem Extra...
czytaj dalej
Credin rozgrzewa na słodkoCredin rozgrzewa na słodko
Spotkanie z firmą Credin miało na celu dostarczenie naszym Gościom świątecznych inspiracji. Moc rozgrzewających smaków zaprezentowały: piernik...
czytaj dalej
Martin BraunMartin Braun
Podczas warsztatów Wojciech Laśkiewicz – technolog firmy Martin Braun – przedstawił zaproszonym Klientom nowe spojrzenie na wykorzystanie...
czytaj dalej
Znakomite słodkościZnakomite słodkości
Spotkanie z firmą AKO było okazją do zaprezentowania naszym klientom rodzimych produktów z branży cukierniczej. Jednym z punktów programu...
czytaj dalej
Z chlebem do pracyZ chlebem do pracy
Po wakacyjnej przerwie zainaugurowaliśmy jesienną edycję warsztatów i szkoleń. Firma CSM Polska przygotowała nowości z oferty piekarniczej....
czytaj dalej
Letnie, lekkie ciastaLetnie, lekkie ciasta
Spotkanie przedstawicieli firmy Credin z Klientami miało charakter warsztatów praktycznych połączonych z prezentacją nowości marki - kremu...
czytaj dalej
Letnie inspiracje z Martin BraunLetnie inspiracje z Martin Braun
Tematem szkolenia były doskonałe na sezon letni serniki na zimno, dekorowane przez Uczestników przy użyciu kolorowych żeli i świeżych owoców....
czytaj dalej
Ciasta deserowe na wesela i nie tylkoCiasta deserowe na wesela i nie tylko
Atrakcją spotkania naszych Klientów z firmą Komplet były znakomite ciasta wykonane z zastosowaniem produktów firmy. Z kostką bananowo...
czytaj dalej
Wiosna z Master MartiniWiosna z Master Martini
Na warsztaty przygotowano dwie receptury wiosenno - majowe. Pierwszą był torcik Andaluzja, wykonany na blatach Camargo, z delikatnym musem alkoholowym...
czytaj dalej
Grillowanie z CSMGrillowanie z CSM
Podczas wyjątkowego szkolenia piekarniczego Uczestnicy brali udział w wypiekaniu pizzy, bułek i bagietek na bazie mieszanki Pane Luciane, stworzonej...
czytaj dalej
Styl angielski w tartach komunijnych i weselnychStyl angielski w tartach komunijnych i weselnych
Niezwykle inspirujące szkolenie, którego tematyką był styl angielski - cukiernicza metoda zdobienia tortów z użyciem masy cukrowej oraz...
czytaj dalej
Prezentacja dekoracji na bazie produktów CSM PolskaPrezentacja dekoracji na bazie produktów CSM Polska
Szkolenie dało Uczestnikom szansę na zapoznanie się z dekoracyjnymi możliwościami nowoczesnych cukierniczych żeli zdobiących oraz czekolady. Zaprezentowano...
czytaj dalej