Spotkania dedykowane czekoladzie oraz dekoracjom z masy cukrowej cieszą się szczególnym zainteresowaniem naszych Klientów. Na ostatnim z nich na naszych oczach dokonał się cały proces obróbki czekolady - od jej wstępnego przygotowania, poprzez manipulowanie jej temperaturą i konsystencją (temperowanie), wykonanie korpusów pralinowych i ich nadzienia, aż po zamknięcie pralinek. Gotowe dzieło poddano następnie działaniu specjalnych barwników. W fachowych rękach czekolada plastyczna przybierała efektowne kształty, tworząc po zastygnięciu dekoracje przestrzenne, zdobione przy pomocy transferów oraz barwników w postaci żelu, sprayu i proszku. Zaprezentowano również właściwości ciepłej, nietemperowanej czekolady w zetknięciu ze zmrożonym granitem. Nieograniczone możliwości masy cukrowej nasi Klienci mogli testować podczas dekoracji piętrowych tortów. Użyto koronek, taśm cukrowch , pereł, dekoracji kwiatowych, a także... czekolady - świetnej alternatywy dla masy cukrowej.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202