Kolejny już raz mieliśmy przyjemność gościć w naszej siedzibie uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Specjalnym Ośrodku Szkolno - Wychowawczym w Chrzanowie. W trakcie dwudniowego szkolenia połączonego z warsztatami praktycznymi młodzież miała szansę uczyć się pod okiem wykwalifikowanych technologów reprezentujących prestiżowe firmy i posiadających doświadczenie w pracy z młodzieżą, zapewniono jej także dostęp do wszelkich udogodnień naszej pracowni.
Pierwszego dnia zajęcia poprowadził Wojciech Laśkiewicz - technolog firmy Martin Braun. Pod jego kierunkiem "ekipa" wykonała muffinki na bazie mieszanki Schokino i kostkę "Słońce Afryki", tworzyła także bankietówki. Torty wykonano z użyciem ciast biszkoptowych oraz stabilizatorów.
W kolejnym etapie pieczę nad naszymi Gośćmi przejął Piotr Majka, reprezentujący firmę Komplet. Zaprezentował on dwie metody wyrabiania ciasta drożdżowego - tradycyjną oraz na bazie Świeżynki. Tego samego produktu użył także do zrobienia ciasta półfrancuskiego. Wnętrze wypieków wypełniły: żel wiśniowy na bazie kompotu i środka wiążącego Pregel 7, nadzienie orzechowe na bazie ciasta Orzechowe Soft oraz nadzienie serowe na bazie kremu Ideal.
Nasi Goście nie tylko mogli sprawdzić się w roli cukiernika i skosztować wyników swojej pracy. Mieli również niepowtarzalną okazję współpracy z doświadczonymi fachowcami reprezentującymi prestiżowe firmy.
Spotkania z młodymi ludźmi zainteresowanymi naszą branżą zawsze sprawiają nam radość i satysfakcję. My również czerpiemy z nich korzyść - inspirację i świeże spojrzenie na naszą codzienną pracę. Naszym Gościom życzymy rozwoju, sukcesów i znalezienia swojej drogi na trudnym rynku pracy !!!
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202