Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

KALENDARZ WYDARZEŃ
Marzec 2024

Wypieki cukiernicze na komunie i nie tylko

2012-04-17

Szkolenie pod okiem technologów firmy Komplet pozwoliło uczestnikom skosztować znakomitego sernika w orzechowej otoczce. Połączenie Ciasta Serowego z Kremem Volu, dające efekt sernika wiedeńskiego, zestawiono z Ciastem Orzechowym Soft - jedynym na rynku produktem tego typu o smaku orzecha włoskiego. Sernik udekorowano kajmakiem i orzechami. Obok innych atrakcji, spotkanie z firmą Komplet było także prezentacją możliwości Ciasta Parzonego - produkt wykorzystano do produkcji Torciku "Kratka" z dodatkiem Kremu Patissiere Full oraz do rolady parzonej z różowym kremem (Krem Volu z dodatkiem stabilizatowa wiśniowego). Na stole pojawiły się także Kostka "Luna" z prażynką uzyskaną dzięki Floremix oraz wersja klasyczna sernika bez Kremu Volu, na blacie z ciasta M+S, idealnego pod sernik.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202