Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Faworki klasyczne

2018-02-01

Sprawdzony przepis na smaczne faworki z użyciem produktów firmy Komplet!

 

Składniki:

KOMPLET Faworki - 1000 g

Margaryna - 300 g

Jaja - 200 g

Woda - 200 g

Łącznie - 1700 g


Wykonanie:

Składniki ciasta połączyć i wyrobić w miesiarce. Ciasto podzielić na porcje do wałkowania i odstawić do spoczynku. Następnie rozwałkować jak najcieniej i uformować faworki według uznania. Ciastka odstawić do spoczynku. Smażyć na głębokim tłuszczu.

 

Gotowe faworki posypać pudrem dekoracyjnym KOMPLET Neuschnee. 

  • czas miesienia (miesiarka spiralna): 2 minuty – 1. bieg 2 minuty – 2. bieg
  • czas spoczynku ciasta: 20 minut / porcja surowego ciasta 
  • czas spoczynku: 30 minut / uformowane faworki 
  • temperatura smażenia: 175ºC 
  • czas smażenia: 2 minuty

 

Polecam!

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202