Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Ciasto czekoladowo-bananowe

2021-03-02

Ciasto czekoladowo-bananowe

 

Blat czekoladowy

1500g   Choco Bake
600g    Olej
670g    Jajka
300g    woda

Wszystkie składniki ubić na średnich obrotach przez ok. 5 min.
Wylać na 2 blachy 60/40 wypiec w temp. 180oC przez ok. 15 min.

Krem z wafelkami

1200g    Krem czekoladowy ZENTIS

 

Krem delikatnie podgrzać do uzyskania smarownej konsystencji

Krem bananowy

2000g    Śmiertana kremowa 33%
1000g    Nadzienie bananowe ZENTIS
50g        Żelatyna
200g      Woda

Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Śmietanę ubić na sztywny krem i połączyć z Nadzieniem bananowym Zentis. Na końcu wlać rozpuszczoną żelatynę.

 

Wykonanie

Wypieczone blaty delikatnie ściąć aby uzyskać okruch do dekoracji. Na pierwszy blat rozsmarować krem czekoladowy z wafelkami Zentis i przykryć drugim blatem. Następnie wykładamy krem bananowy, wyrównać i całość posypać startymi okruchami ciasta czekoladowego. Udekorować.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202