Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Mazurek cytrynowy z chrupkami

2022-04-11

Mazurek cytrynowy z chrupkami  60x40 

 

1 950 g  Babka Cytrynowa

975  g  Jaja

975  g  Olej

147  g  Woda

Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto rozprowadzić na 3 blachy 60x40 ( 1 349 g ) . Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 18 min.

 

1 000 g  Nadzienie Morelowo-Marchewkowe

250  g  Galaretka cytrynowa

250  g  Woda ( 95 0C )

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i rozpuścić Połączyć z nadzieniem i rozprowadzić na blat cytrynowy. Przykryć drugim blatem.

 

600 g  Krem Czekoladowo Mleczno-Orzechowo z waflami

700  g  śmietanka

20  g  Żelatyna

100  g  Woda

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Krem podgrzać, śmietankę ubić. Wszystko razem połączyć i rozprowadzić na 2 blat, przykryć kolejnym blatem.

 

400 g  Polewa jasna

100  g  Polewa ciemna

Polewami udekorować wierzch ciasta.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202