Sprawdzony przepis na smaczne faworki z użyciem produktów firmy Komplet!
Składniki:
KOMPLET Faworki - 1000 g
Margaryna - 300 g
Jaja - 200 g
Woda - 200 g
Łącznie - 1700 g
Składniki ciasta połączyć i wyrobić w miesiarce. Ciasto podzielić na porcje do wałkowania i odstawić do spoczynku. Następnie rozwałkować jak najcieniej i uformować faworki według uznania. Ciastka odstawić do spoczynku. Smażyć na głębokim tłuszczu.
Gotowe faworki posypać pudrem dekoracyjnym KOMPLET Neuschnee.
Polecam!
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202