Krem Chantilly (BAKELS) ma wielorakie zastosowanie.
Może być użyty między innymi do:
- wykonania dekoracji: kwiatów, falbanek, koronek, rozetek, drobnych dekoracji na ciastach, tortach (po kilku dniach zastyga jak beza)
- wykończeń tortów - nie pęka na drugi dzień, może być zamrażany
- utrzymuje formę oraz kształt nawet w wysokich temperaturach przez długi czas
- nie traci właściwości, nie traci barwy
- można użyć zamiast śmietany
- jest dobrym nośnikiem smakowym
Krem zastosowany na tortach można oblewać czekoladą, żelem i powlekać innymi masami dekoracyjnymi.
Opakowanie zawiera: 10kg
Receptura:
150 g Krem Chantilly
100 g Mleko
100 g Woda
Pienić na szybkich obrotach przez ok. 3 min.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202