CIASTO SZPINAKOWE 60X20
750g Soft Sand
338g Jaja
300g Olej
75g Woda
250g Szpinak
Szpinak zmiksować z odrobiną oleju z receptury. Resztę składników wymieszać na szybkim biegu przez 3 min. Ciasto wylać na blachę 60x40. Piec w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 20 min. Po wystudzeniu podzielić na ½.
800g Śmietanka ubita
600g Mascarpone
80g Puder
20g Żelatyna
100g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Mascarpone wymieszać z pudrem i połączyć ze śmietanką. Dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Masę podzielić na ½. Pierwszą część rozprowadzić na wystudzony blat.
1000 Nadzienie czerwona porzeczka
20g Żelatyna
100g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Połączyć z nadzieniem i rozprowadzić na warstwę mascarpone. Schłodzić. Rozprowadzić drugą część mascarpone pozostawiając na przesmarowanie wierzchu. Przykryć drugim blatem i przesmarować wierzch.
600g Nadzienie czerwona porzeczka
75g Galaretka
75g Woda (100 0C)
Galaretkę zalać wodą, zamieszać i połączyć z nadzieniem. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Posypać okruchami z blatów.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202