Makówka w cieście pomarańczowym
forma 40x60 cm
Ciasto pomarańczowe:
KOMPLET Pomarańczowe Soft 1500 g
olej roślinny 750 g
jaja 750 g
Warstwa makowa:
KOMPLET Makówka 1300 g
jaja 550 g
margaryna 70% 400 g
woda 250 g
jabłka prażone (kostka) 1000 g
Dekoracja:
KOMPLET Neuschnee 100 g
Łączna ilość: 6600 g
Wykonanie:
Składniki ciasta pomarańczowego połączyć i wyrobić na wolnym biegu za pomocą płaskiego mieszadła.
Czas mieszania: 5 minut
Składniki warstwy makowej, oprócz jabłek, połączyć i wyrobić na średnim biegu miksera za pomocą płaskiego mieszadła. Pod koniec dodać jabłka.
1800 g ciasta pomarańczowego rozsmarować na spód formy, następnie nanieść na makówkę. Pozostałe ciasto pomarańczowe wyszprycować w postaci pasków na wierz makówki zachowując odstęp. Upiec.
Czas mieszania: 8 minut
Temperatura pieczenia: 180 st.C
Czas pieczenia: 65 minut
Ostudzone ciasto udekorować KOMPLET Neuschnee
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202