Piernik przekładany
forma 40x60 cm
Ciasto:
Piernik Kasztelański 2000 g
jaja 900 g
olej 800 g
woda 400 g
Wszystkie składniki zamieszać razem na średnich obrotach przez ok. 4 min.
Ciasto wylać na dwie blachy 60x40. Piec w temperaturze 180 st.C. Czas pieczenia ok. 17 min.
Warstwa kremowa
krem mleczny Bellaria 2000 g
margaryna 900 g
Margarynę napowietrzyć, dodać krem mleczny Bellaria i delikatnie napowietrzyć. Kremem przekładać dwa blaty piernikowe.
Polewę rozpuścić i udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202