Ciasto twarogowe z nadzieniami
Ciasto twarogowe
1500g Babka Twarogowa
560g Olej
600g Jajka
180g woda
Wszystkie składniki zamieszać razem na wolnych obrotach przez ok. 2 min. Wylać na blachę 60/40
Nadzienia
900g Nadzienie prażone dwie porzeczki ZENTS
900g Nadzienie serowe ZENTIS
900g Rabarbar świeży lub mrożony
100g Płatki migdałowe
Wykonanie
Na wysmarowane równo ciasto twarogowe szprycujemy paski nadzienia dwie porzeczki Zentis, następnie na paski porzeczki szprycować nadzienie serowe Zentis. Pomiędzy pasami rozsypujemy rabarbar i całość posypać płatkami migdałów. Piec w temp. 180 C prze ok 45min. Udekorować żelem .
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202