Babka twarogowa z kulkami POP&JOY
Receptura:
1000g Babka Twarogowa
410g jaj
370g olej
130g woda
300g Pop&joy jagoda termostabilana Zentis
Wykonanie:
Wszystkie składniki na babkę wymieszać razem na wolnych obrotach przez około 2 minuty.
Po wymieszaniu dodać odcedzone przez sitko kulki pop&joy i wymieszać ręcznie.
Nakładać do foremki ok ¾ formy.
Piec w temperaturze 180 stopni, czas w zależności od wielkości formy.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202