Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

ORZECH Z FIGĄ

2021-05-05

ORZECH  Z  FIGĄ   /BLACHA 60X40/

 

1 500  g Ciasto o smaku orzechowym SELTRE

525  g  Jaja

270  g  Olej

400  g  Woda

 

Składniki połączyć na średnim biegu przez 4 min.

Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40.

Wypiekać w temp. 180 0C. 
Czas pieczenia ok. 20 min.

 

300  g  Nadzienie Figowe

Nadzieniem figowym przesmarować cienko blat orzechowy.

 

130  g  Krem Piruet

450  g  Krem Ideal

1 300  g  Woda

Składniki ubijać na średnim biegu przez ok. 4 min.

Krem rozprowadzić na warstwę figi.

Pozostawić na przesmarowanie wierzchu.

Przykryć drugim blatem i przesmarować wierzch blatu.

600  g  Caravella Crunch Avorio

Polewę podgrzać i udekorować wierzch ciasta.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202