Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

TRUFLA Z CZEKOLADĄ

2021-05-14

TRUFLA  Z  CZEKOLADĄ  /BLACHA 60X40/

 

1 500 g  Ciasto Truflowe SELTRE

750  g  Jaja

750  g  Olej

113  g  Woda

Składniki mieszać na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40 . Wypiekać w temp. 180 0C.   

Czas pieczenia  ok. 20 min.

 

480 g  Krem Russel

200  g  Woda

900  g  Tłuszcz

50  g  Kakao

500  g  Croquant czerwone owoce

Krem Russel wymieszać z wodą. Połączyć z napowietrzonym tłuszczem. Dodać kakao, Croquant i wymieszać. Rozprowadzić na blat truflowy. Przykryć drugim.

 

1 000 g  Śmietanka

200  g  Stabilizator Czekoladowy

250  g  Woda

Stabilizator połączyć z wodą. Delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką i rozprowadzić na blat truflowy

 

350 g  Baza Dark

420  g  Woda ( ok. 90 0C)

Bazę Dark połączyć z gorącą wodą i dokładnie wymieszać. Schłodzić i udekorować wierzch ciasta.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202