TRUFLOWE Z GRUSZKĄ /BLACHA 60X40/
1 500 g Ciasto Truflowe SELTRE
750 g Jaja
750 g Olej
113 g Woda
Składniki zamieszać razem na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto wylać na 2 blachy 60x40. Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 20 min.
2 000 g Nadzienie gruszkowe
500 g Galaretka
500 g Woda
Galaretkę wymieszać z gorącą wodą i połączyć z Nadzieniem gruszkowym. Rozprowadzić na blat truflowy. Przykryć drugim blatem.
1 000 g Śmietanka
200 g Stabilizator Gruszkowy
250 g Woda
Stabilizator połączyć z wodą. Delikatnie zamieszać z ubitą śmietanką i rozprowadzić na blat truflowy, schłodzić.
700 g Żel neutralny
120 g Stabilizator gruszkowy
Żel wymieszać ze stabilizatorem i udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202