Piernik z kremem orzechowym (60x40)
I) 2250g Piernik
1000g Jaja
900g Olej
400g Woda
Wszystkie składniki mieszać na średnim biegu przez 4 min. Ciasto wylać na 3 blachy 60x40.
Piec w temp. 185 stC. Czas pieczenia ok 18 min.
II) 1000g Powidło
Powidłem przesmarować blat piernikowy i przykryć drugim
III) 1000g Krem Orzech Laskowy Bellaria 13%
500g Tłuszcz (masło + margaryna)
Tłuszcz napowietrzyć i połączyć z kremem. Następnie rozprowadzić na blat i przykryć kolejnym.
IV) 400g Polwa Bambo Prima
Rozpuścić polewę i udekorować wierzch ciasta
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202