Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Tarta Makowa

2022-04-01

Tarta Makowa

 

500 g  Bake Kruche

150  g  Margaryna

65  g  Jaja

Ze wszystkich składników zarobić ciasto. 
Z części ciasta rozwałkować spód tarty.

 

300 g  Masa Makowa  (biała lub ciemna)

Masę makową wyłożyć  na blat kruchy. Z reszty kruchego rozwałkować blat i przykryć masę makową.

 

100 g  Nadzienie Czarna Porzeczka

Nadzienie rozprowadzić na kruche ciasto. Wykrojnikami wykrawać różne wzory z ciasta francuskiego i skomponować dekorację na wierzch.

Całość wypiekać w temp. 185 0C.   Czas pieczenia ok.  40 min.

Po wypieczeniu wierzch ciasta można udekorować żelem.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202