Tarta Makowa
500 g Bake Kruche
150 g Margaryna
65 g Jaja
Ze wszystkich składników zarobić ciasto.
Z części ciasta rozwałkować spód tarty.
300 g Masa Makowa (biała lub ciemna)
Masę makową wyłożyć na blat kruchy. Z reszty kruchego rozwałkować blat i przykryć masę makową.
100 g Nadzienie Czarna Porzeczka
Nadzienie rozprowadzić na kruche ciasto. Wykrojnikami wykrawać różne wzory z ciasta francuskiego i skomponować dekorację na wierzch.
Całość wypiekać w temp. 185 0C. Czas pieczenia ok. 40 min.
Po wypieczeniu wierzch ciasta można udekorować żelem.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202