Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

BEZA Z RABARBAREM

2020-03-24

BEZA  Z  RABARBAREM  6 szt .  śr. 16 cm

 

67 g  Beza Komplet

670  g  Cukier

224  g  Woda (100 st.C)

Cukier wymieszać z bezą. Mieszając wlewać wodę. Ubić.
Przy pomocy worka szprycować okrągłą końcówką 6 szt. Śr. 16 cm.
Po wyszprycowaniu pozostawić na 30 min.
Suszyć w temp. 110 st.C  
Czas suszenia 70 – 80 min.


 

375 g  Choco Bake

169  g  Jaja

150  g  Olej

75  g  Woda

Wymieszać składniki na średnich obrotach przez 4 min.
Ciasto wylać na blachę 60x20. Piec w temp. 185 st.C. 
Czas pieczenia ok. 20 min.
Wystudzić i wykroić ranty o śr. 16 cm szt.


 

500 g  Śmietanka ubita

500  g  Mascarpone

50  g  Puder

80  g  Pasta owocowa

10  g  Żelatyna

50  g  Woda

300  g  Nadzienie rabarbarowe

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Mascarpone wymieszać z pudrem, dodać pastę owocową i wymieszać ze śmietanką. Dodać żelatynę i delikatnie zamieszać. Blat czekoladowy cienko przesmarować masą mascarpone, położyć blat bezowy. Następnie szprycujemy warstwę mascarpone wraz z kleksami nadzienia rabarbarowego.
Przykryć drugim blatem bezowym, warstwa mascarpone, nadzienie rabarbarowe.

 

 

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202