TRUSKAWKA Z CZEKOLADĄ 60X20
750g Czekoladowe Soft
450g Jaja
300g Olej
150g Woda
Składniki mieszać liściem na średnich obrotach przez 4 min. Wylać na blachę 60x40. Piec w temp. 180-190 0C. Czas pieczenia ok. 20 min. Podzielić na ½.
750g Nadzienie truskawkowe
15g Żelatyna
75g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Wymieszać z nadzieniem i rozprowadzić na blat czekoladowy.
350g Nadzienie truskawkowe
250g Śmietanka ubita
15g Żelatyna
70g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Nadzienie połączyć ze śmietanką, dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić na warstwę truskawek. Przykryć drugim blatem
600g Śmietanka ubita
250g Nadzienie truskawkowe
20g Żelatyna
160g Woda
250g Nadzienie truskawkowe (na paski)
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Nadzienie truskawkowe połączyć ze śmietanką, dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić na blat czekoladowy. Po wierzchu wyszprycować paski nadzienia i zakręcić.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202