Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

TRUSKAWKA Z CZEKOLADĄ

2020-03-24

TRUSKAWKA  Z  CZEKOLADĄ  60X20

 

750g Czekoladowe Soft

450g Jaja

300g Olej

150g Woda

 

Składniki mieszać liściem na średnich obrotach przez 4 min.  Wylać na blachę 60x40.  Piec w temp. 180-190 0C. Czas pieczenia ok. 20 min. Podzielić na ½.


 

750g Nadzienie truskawkowe

15g Żelatyna

75g Woda

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Wymieszać z nadzieniem i rozprowadzić na blat czekoladowy.


 

350g Nadzienie truskawkowe

250g Śmietanka ubita

15g Żelatyna

70g Woda

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Nadzienie połączyć ze śmietanką, dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić na warstwę truskawek. Przykryć drugim blatem


 

600g Śmietanka ubita

250g Nadzienie truskawkowe

20g Żelatyna

160g Woda

250g Nadzienie truskawkowe (na paski)

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Nadzienie truskawkowe połączyć ze śmietanką, dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Rozprowadzić na blat czekoladowy. Po wierzchu wyszprycować paski nadzienia i zakręcić.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202