Kostka makowo - orzechowa
forma 40x60 cm
Ciasto:
Makówka 1500 g
B+S 134 g
jaja 1066 g
woda 366 g
Składniki ubijać na szybkich obrotach rózgą.
Ciasto rozprowadzić na dwie blachy 60x40.
Ciasto ubijać: II bieg – 5 min., III bieg – 3 min.
Piec w temperaturze 190 st.C. Czas pieczenia 18 minut.
Woda 400 g
cukier 300 g
Wodę z cukrem zagotować i przestudzić. Syropem nakropić blaty makowe.
Krem Dorino 560 g
Kiddy Noisette 420 g
woda (18st.C) 1400 g
Krem Dorino wymieszać z wodą. Pod koniec mieszania dodać rozpuszczony Kiddy Noisette. Kremem przełożyć blaty makowe.
Baza karmelowa 200 g
woda 400 g
Bazę karmelową wymieszać z gorącą wodą, przestudzić i udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202