Pączek w stylu ANGIELSKIM
1 250 g Multidrożdżowe
5 000 g mąka typ 500
300 g drożdże
350 g olej
2 400 g woda
Ze składników zarobić ciasto.
Czas mieszania : I bieg - 3 min. II bieg - 4-7 min.
Po zarobieniu odstawić ciasto do odprężenia na 15 min.
Po odprężeniu rozwałkować pas ciasta.
500 g Ciasto Parzone
200 g olej
800 g woda
1 000 g jabłko kostka
Bez jabłek zamieszać składniki, dodać jabłka i połączyć razem. Rozprowadzić na rozwałkowane ciasto. Zwinąć jak roladę, brzeg ciasta przesmarować.
Kroić na porcje ok. 80 g. Smażyć na 3.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202