Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

ORZECH Z POMARAŃCZĄ

2021-05-12

ORZECH  Z  POMARAŃCZĄ  /BLACHA 60X40/

 

800  g  Biszkopt Klasyczny SELTRE

800  g  Jaja

Składniki ubić na szybkich obrotach przez 8 min. 
Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40. Wypiekać w temp. 230 0C.   Czas pieczenia ok. 4-5 min.

 

2 000  g  Nadzienie pomarańczowe

500  g  Galaretka

500  g  Woda  ( 95 0C )

Galaretkę wymieszać z gorącą wodą. Połączyć z nadzieniem pomarańczowym i rozprowadzić na blat biszkoptowy.

 

750  g  Ciasto o smaku orzechowym SELTRE

265  g  Jaja

135  g  Olej

150  g  Woda

Składniki połączyć na średnim biegu przez 4 min. Ciasto rozprowadzić na blachę 60x40. 
Piec w temp. 180 0C.  Czas pieczenia ok. 20 min. Przykryć pomarańczę.

 

1 200  g  Krem Biała czekolada z ziarnem kakao

600  g  Tłuszcz  ( margaryna, masło )

Tłuszcz napowietrzyć i połączyć z kremem. Rozprowadzić na blat orzechowy, pozostawiając na przesmarowanie góry. Przykryć blatem biszkoptowym.

 

450  g  Biała czekolada

300  g  Śmietanka

12  g  Żelatyna

60  g  Woda

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Śmietankę zagotować, dodać  czekoladę i rozpuścić. Połączyć z żelatyną, schłodzić i rozprowadzić na wierzchu.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202