ORZECH Z POMARAŃCZĄ /BLACHA 60X40/
800 g Biszkopt Klasyczny SELTRE
800 g Jaja
Składniki ubić na szybkich obrotach przez 8 min.
Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40. Wypiekać w temp. 230 0C. Czas pieczenia ok. 4-5 min.
2 000 g Nadzienie pomarańczowe
500 g Galaretka
500 g Woda ( 95 0C )
Galaretkę wymieszać z gorącą wodą. Połączyć z nadzieniem pomarańczowym i rozprowadzić na blat biszkoptowy.
750 g Ciasto o smaku orzechowym SELTRE
265 g Jaja
135 g Olej
150 g Woda
Składniki połączyć na średnim biegu przez 4 min. Ciasto rozprowadzić na blachę 60x40.
Piec w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 20 min. Przykryć pomarańczę.
1 200 g Krem Biała czekolada z ziarnem kakao
600 g Tłuszcz ( margaryna, masło )
Tłuszcz napowietrzyć i połączyć z kremem. Rozprowadzić na blat orzechowy, pozostawiając na przesmarowanie góry. Przykryć blatem biszkoptowym.
450 g Biała czekolada
300 g Śmietanka
12 g Żelatyna
60 g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Śmietankę zagotować, dodać czekoladę i rozpuścić. Połączyć z żelatyną, schłodzić i rozprowadzić na wierzchu.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202