YUZU Z PISTACJĄ /BLACHA 60X40/
500 g Babka Piaskowa SELTRE
1 050 g Jaja
368 g Olej
38 g Woda
Składniki zamieszać na średnich obrotach przez 5 min. Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40 . Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 20 min.
350 g Krem Patissiere Full
850 g Woda
400 g Croquant Pistacja
Krem Patissiere Full połączyć z wodą na średnich obrotach przez 4 min. Wymieszać z Croquantem i rozprowadzić na blat. Przykryć drugim blatem.
400 g Krem Patissiere Full
1 000 g Woda
Krem połączyć z wodą na średnich obrotach przez 4 min. Gotowy krem rozprowadzić na blat. Cienko przesmarować wierzch ciasta.
200 g Biała czekolada
600 g Śmietanka
150 g Pasta Yuzu
15 g Żelatyna
60 g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Śmietankę wraz z pastą zagotować. Dodać czekoladę i rozpuścić. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Przestudzić i udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202