Ciasto czekoladowo-bananowe
Blat czekoladowy
1500g Choco Bake
600g Olej
670g Jajka
300g woda
Wszystkie składniki ubić na średnich obrotach przez ok. 5 min.
Wylać na 2 blachy 60/40 wypiec w temp. 180oC przez ok. 15 min.
Krem z wafelkami
1200g Krem czekoladowy ZENTIS
Krem delikatnie podgrzać do uzyskania smarownej konsystencji
Krem bananowy
2000g Śmiertana kremowa 33%
1000g Nadzienie bananowe ZENTIS
50g Żelatyna
200g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i zostawić do napęcznienia. Śmietanę ubić na sztywny krem i połączyć z Nadzieniem bananowym Zentis. Na końcu wlać rozpuszczoną żelatynę.
Wykonanie
Wypieczone blaty delikatnie ściąć aby uzyskać okruch do dekoracji. Na pierwszy blat rozsmarować krem czekoladowy z wafelkami Zentis i przykryć drugim blatem. Następnie wykładamy krem bananowy, wyrównać i całość posypać startymi okruchami ciasta czekoladowego. Udekorować.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202