Mazurek cytrynowy z chrupkami 60x40
1 950 g Babka Cytrynowa
975 g Jaja
975 g Olej
147 g Woda
Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez 4 min. Ciasto rozprowadzić na 3 blachy 60x40 ( 1 349 g ) . Wypiekać w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 18 min.
1 000 g Nadzienie Morelowo-Marchewkowe
250 g Galaretka cytrynowa
250 g Woda ( 95 0C )
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i rozpuścić Połączyć z nadzieniem i rozprowadzić na blat cytrynowy. Przykryć drugim blatem.
600 g Krem Czekoladowo Mleczno-Orzechowo z waflami
700 g śmietanka
20 g Żelatyna
100 g Woda
Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Krem podgrzać, śmietankę ubić. Wszystko razem połączyć i rozprowadzić na 2 blat, przykryć kolejnym blatem.
400 g Polewa jasna
100 g Polewa ciemna
Polewami udekorować wierzch ciasta.
BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16
BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01
BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202